برای دوربین‌های مدار بسته در کنار وجود ویژگی نظارت در لحظه، امکان ذخیره‌سازی داده‌ها و تصاویر نیز بسیار اهمیت دارد تا در هر زمانی بتوان به آن‌ها برای مشاهده مجدد دسترسی داشت. به طور کل می‌توان دوربین مدار بسته را به 4 جز اصلی تقسیم کرد: دوربین، لنز، مانیتور و ضبط‌کننده. ویژگی ضبط و تنظیم دوربین مدار بسته به ما کمک می‌کند تا به هدف پیگیری جرائم یا کسب مدارک مورد نیاز بپردازیم. نیاز به آموزش تنظیم ضبط دوربین‌ مدار بسته از آن جایی اهمیت دارد که نمی‌توان به صورت دائمی انتظار داشت که فردی ناظر در پشت مانیتور قرار گرفته و بدون هیچی خطایی مشغول به بررسی رویداد‌ها شود.

دستگاه‌هایی که برای ضبط دوربین مدار بسته تعیین می‌شوند، با توجه به نوع دوربین در دو دسته آنالوگ به صورت دستگاه DVR و تحت شبکه به صورت دستگاه NVR هستند که در نمونه NVR از قیمت بیشتر در کنار کیفیت و جزئیات بالاتر بهره‌مند خواهیم شد. پس از انتخاب دقیق دستگاه‌های ضبط‌کننده و تعیین تناسب آن‌ها با دوربین مدار بسته، حال باید برای نحوه تنظیم ضبط دوربین مدار بسته اقدام کنید که در ادامه به تنظیمات دوربین مدار بسته برای این کار می‌پردازیم.

آموزش تنظیم دوربین مدار بسته

استفاده از دوربین مدار بسته با هدف نظارت و امنیت در بسیاری از محیط‌ها رواج پیدا کرده تا هم به صورت در لحظه و هم برای بازه‌ای دیگر از زمان، امکان بررسی رویداد‌ها فراهم شود. ضبط و ذخیره‌سازی داده‌ها از مهم‌ترین خصوصیاتی است که دوربین‌ها از آن برخوردار هستند و شیوه عملکرد آن با توجه به تعیین از میان انواع دستگاه‌های NVR و DVR رخ می‌دهد. برای آنکه از کاربردها و قابلیت ضبط در دوربین بهره‌مند شوید، نیاز به طی کردن مجموعه‌ای از مراحل دارید که راهنمایی‌های لازم برای این کار را در ادامه این مطلب معرفی کرده‌ایم.

با استفاده از راهنمایی‌ها برای آموزش تنظیم ضبط دوربین مدار بسته، می‌توانید به صورت دلخواه برای دوربین‌های مورد نظر ساعت مشخصی را تعیین کنید، چند ویژگی یا قابلیت را فعال کرده و به صورت دلخواه به شخصی سازی روند ضبط دوربین‌های خود بپردازید.

جهت خرید و مشاهده انواع برند های دوربین مداربسته با بهترین قیمت و کیفیت روی خرید دوربین مدار بسته کلیک کنید.

 

آموزش تنظیم دوربین مدار بسته

نحوه تنظیم دوربین مدار بسته

از آنجایی که انواع مختلفی از دوربین‌های مدار بسته با قابلیت‌ها و ویژگی‌های مختلف در بازار موجود است، این احتمال وجود دارد تا در تنظیمات آن‌ها نیز تفاوت‌هایی را ببینید. برای انجام ضبط دوربین مدار بسته به آموزش مختصری احتیاج دارید تا بتوانید این کار را به درستی انجام دهید. در ادامه با ما همراه شوید تا موارد کلی برای نحوه و روش‌های تنظیم دوربین مدار بسته در دستگاه NVR و DVR را بیان کنیم:

آموزش تنظیم ضبط دوربین مدار بسته برای دستگاه NVR:

برای انجام تنظیمات ضبط دوربین مداربسته NVR لازم است تا به منوی اصلی بروید که معمولا با زبان انگلیسی نمایان می‌شود. چند مورد از تنظیماتی که می‌توانید در خصوص دوربین مدار بسته انجام دهید، مربوط به مواردی مثل سفیدی تصویر (White Balance)، نوردهی (Exposure)، تنظیمات ویژه (Special)، حرکت (Motion) و غیره خواهد بود. برای تنظیمات ضبط در دستگاه NVR طبق مراحل زیر عمل می‌کنیم:

  • در منوی اصلی تنظیمات، به منوی ذخیره‌سازی (Storage) وارد می‌شویم.
  • از بخش سمت چپ در صفحه، به قسمت recording ورود می‌کنیم.
  • امکان انتخاب دوربین مورد نظر از بخش Select camera در این صفحه فراهم شده است.
  • تیک enable schedule را فعال کنید و در ادامه به تنظیماتی مثل pre-record (بازه زمانی شروع ضبط)، post-record (بازه توقف ضبط) و enable redundant recording (تکرار ضبط در ساعات تعیین شده) بپردازید.

مورد دیگری می‌توانید در تنظیمات ضبط دوربین انجام دهید، مربوط به رزولوشن تصویر است که برای این منظور از بخش camera در صفحه اصلی منو و با رفتن به بخش encoding، امکان تنظیم رزولوشن و پهنای باند فراهم می‌شود. البته که این تنظیمات را باید متناسب با ویژگی و مشخصات دوربین مدار بسته با تغییر گزینه resolution و bit rate انجام دهید.

همچنین می‌توانید دوربین را برای ضبط در تاریکی شب در صورت وجود قابلیت نیز تنظیم کنید تا برای بازه مشخصی از طول روز که نور کافی وجود ندارد، با فعال شدن گزینه دید در شب، تصاویر باکیفیت ثبت و ذخیره شود.

آموزش تنظیم ضبط دوربین مدار بسته برای دستگاه DVR:

برای تنظیمات پیشرفته دستگاه DVR، نیاز به وارد کردن نام کاربردی و رمز عبور برای رفتن به منوی اصلی دارید. در بخش تنظیمات پیشرفته (Advanced) از این منو، امکان انجام تنظیمات کانال برای دوربین‌های متصل فراهم می‌شود که می‌توانید به صورت زیر عمل کنید:

  • انتخاب بخش Advanced (پیشرفته) و متوقف کردن کانال‌های غیرفعال دوربین.
  • تنظیم کانال‌های فعال (متصل به دوربین) و کلیک بر روی دکمه OK.

در بخش تنظیمات ضبط دوربین مداربسته DVR، حالات‌های توقف (Pause Mode) برای توقف ضبط از کانال تعیین شده، دستی (Manual Mode) برای تنظیم 24 ساعته ضبط، بازه زمانی (Time Interval Mode) برای تعیین بازه مشخص ضبط در طول روز و تشخیص حرکت (Motion Detection Mode) برای شروع به ضبط و هشدار در صورت وجود حرکت نیز قابل تنظیم است.

در تنظیمات حالت تشخیص حرکت با تنظیم کانال مورد نظر از دوربین و تعیین منطقه‌ای که باید در آن حساسیت به وجود حرکت داشت، روند انجام می‌شود. می‌توانید یک دوره مشخص برای ارسال هشدار یا آلارم را نیز در صورت وجود حرکت مشخص کرده و خروجی آلارم را فعال کنید.

فعال کردن آژیر آلارم به منظور ارسال هشدار روی سیستم نمایشگر یا سایر سیستم‌های متصل به دوربین است تا در هر لحظه، با توجه به تنظیمات انجام شده، آگاهی از رویداد‌ها را به دست آورید.

آلارم ریزش ویدئو (Video Loss Alarm) نیز زمانی فعال می‌شود که در دوربین‌های غیر وایرلس، کابل‌های متصل به دوربین قطع شوند. در صورت رخدادِ این حالت، کانال‌های از پیش مشخص شده نمایش داده خواهند شد.

تنظیمات نقطه کور (Blind Spot) نیز مهم است تا دوربین‌های مشخص شده به صورت نوبتی ضبط تصاویر را انجام دهند، زیرا در نقاط کور لنز دوربین‌ها قادر به انجام تشخیص و بررسی در محدود مشاهده نیست.

تنظیمات دوربین مدار بسته

به غیر از موارد ذکر شده برای آموزش تنظیم ضبط دوربین مدار بسته، مواردی نیز برای تنظیمات دوربین مدار بسته به طور معمول در منوی اصلی با رفتن به بخش سیستم و عمومی وجود دارد که چند مورد به شرح زیر است:

  • زمان سیستم برای مشخص کردن زمان و تاریخ دستگاه
  • فرمت تاریخ برای تعیین فرمت دلخواه از نمایش تاریخ
  • نوع جداکننده اعداد تاریخ
  • فرمت زمان به صورت 12 ساعته یا 24 ساعته
  • تعیین زبان سیستم
  • حالت ظرفیت‌ هارد دیسک پر که تنظیم دوربین مدار بسته به دو صورت توقف ضبط برای اتمام فرآیند ضبط پس از نبود فضای کافی و ضبط دوباره برای جایگزین کردن داده‌های جدید با قدیمی وجود دارد.
  • استاندارد تصویر به دو شیوه PAL (استاندارد تصویر ایران و یکسری کشورهای دیگر) و NTSC.
  • خروج از سیستم که بعد از گذشت زمان تعیین شده در صورت کار نکردن با سیستم از منو خارج شده و نیاز به ورود مجدد دارد.
  • تعیین نام دستگاه
  • و …

نحوه تنظیم دوربین مدار بسته

انواعی از دوربین مدار بسته در ایمن کالا مارکت

برای آنکه به مجموعه متنوعی از انواعی از دوربین مدار بسته با بررسی و ویژگی، مشخصات و کاربرد آن‌ها دست پیدا کنید‌، می‌توانید خرید خود را از فروشگاه ایمن کالا انجام دهید. فروشگاه ایمن کالا مارکت از سال 1387 به عنوان مرکزی معتبر در تأمین کالاهای امنیتی و نظارتی، به دنبال فراهم کردن کالاهای متناسب با نیاز مشتریان مشغول بوده است و توانسته توجه بسیاری را به خود جلب کند. وجود رضایت بالای مشتریان و سابقه فروشگاه تضمینی بر خرید و ایجاد اعتماد بوده که با وجود پشتیبانی فنی هرگونه مشکل، نگرانی و ابهامی را برای مشتریان برطرف می‌سازد.

این فروشگاه با فراهم کردن انواعی از بهترین و باکیفیت‌ترین دوربین‌های مدار بسته و کالاهای دیگر، مقایسه و انتخاب بهترین گزینه را در خرید اینترنتی در نظر گرفته تا با امکاناتی مثل تحویل در زمانی کوتاه، پرداخت در محل، مرجوعی و محصولات اورجینال و باکیفیت با تخفیفات و قیمتی عالی به نسبت سایر فروشندگان به راحتی یک کلیک خرید خود را انجام دهید.

جمع‌بندی

دوربین‌های مدار بسته را به دو منظور نظارت زنده و لحظه‌ای و بررسی ویدیوهای ضبط و ذخیره شده در زمانی دیگر، برای هدف‌های مختلف خریداری می‌کنند که برای انجام این روند ضبط، در کنار داشتن سیستم ذخیره‌سازی متناسب با خصوصیات دوربین (NVR و DVR)، باید آموزش تنظیم ضبط دوربین مدار بسته را نیز به صورت درست و مرحله به مرحله انجام دهید. انواعی از این تنظیمات را برای فعال کردن قابلیت‌های مختلف در دو دستگاه NVR و DVR و چند مورد از تنظیمات عمومی دوربین‌های مدار بسته را نیز در این مطلب عنوان کردیم.

سوالات متداول

چرا باید تنظیمات ضبط را در دوربین مدار بسته فعال کرد؟

نیاز به ضبط در دوربین‌های مدار بسته از آن جایی اهمیت دارد که نمی‌توان به صورت دائمی انتظار داشت که فردی ناظر در پشت مانیتور قرار گرفته و بدون هیچی خطایی مشغول به بررسی رویداد‌ها است.

انواع آموزش تنظیم ضبط دوربین مدار بسته به چند دسته تقسیم می‌شود؟

با توجه به سیستم ضبط و ذخیره‌سازی دو نوع تنظیمات NVR و DVR را داریم.

آلارم ریزش ویدیو در چه زمانی فعال می‌شود؟

در صورتی در دوربین‌های غیر وایرلس، کابل متصل به دوربین قطع شود از این آلارم استفاده می‌کنند تا به مانیتور اصلی و ناظر اطلاع دهند.